O nama

Odbojkaški klub Split

Od prestanka rada OK Marjana, splitskog odbojkaškog kluba, 1997. godine prošlo je puno godina do povratka muške odbojke u Splitu, da bi se krajem rujna 2003. godine osnovao OK Split. Nasljeđe OK Marjana su bivši igrači, neki danas aktivni ( Igor Omrčen, Pero Križanović ), a neki od njih, u igračkoj mirovini, vratili su se odbojci te kao članovi uprave kluba i kao treneri aktivno sudjeluju u radu kluba ( Drago Peslać, Tomislav Karaula, Toni Ivković, Juraj Jogunica, Goran Tomić ). Muška odbojka vratila se u grad podno Marjana.

Prva sezona 2003/04. okončana je uspjehom i prelaskom u veći rang, tj. drugu hrvatsku odbojkašku ligu. Seniorsku ekipu vodi i trenira Tomislav Karaula.

U drugoj sezoni 2004/05. ide se korak naprijed, i sezonu klub završava kvalificiranjem u veći rang, prvu B hrvatsku odbojkašku ligu. Rad s mladima postaje prioritet, a aktivno u rad škole odbojke uključuje se Toni Ivković kao trener.

Sezona 2005. – 06/07.

OK Split nastupa u 1. B Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Upravo 2007. za nas je iznimno važna i uspješna, izašla je prva generacija naših kadeta, koja se natjecala na Državnom kadetskom prvenstvu, održanom u Splitu i Kaštelima, zajednički organizirano s OK Mladost Kaštel Lukšić.

Odbojkaški klub Split

Sezona 2007/2008.

Donosi novi vjetar u jedra MOK-a Split. U natjecateljsku sezonu osim seniorske ekipe, prijavljena je i druga ekipa koja će se natjecati u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi JUG. Rad trenera Tonija Ivkovića i škola odbojke daje rezultate, dolaze neki novi klinci.

Sezona 2008/2009.

Nastavlja uspjeh prethodne sezone. Klub nastavlja s natjecanjem u dvije lige. Natjecanje u 2. ligi u kojoj nastupaju juniori i kadeti, izuzetna je prilika za kaljenje novih naraštaja igrača. U rad se uključuje i prof. Sandi Ćebo koji vodi rad škole odbojke s najmlađim uzrastima ( osnovnoškolcima ) kojih do sada u klubu gotovo da i nije bilo. U drugom dijelu natjecanja prvoj momčadi priključuje se Juraj Jogunica i Ante Jukić. OK Split je na dobrom putu povratka među najbolje.

Sezona 2009/2010.

Odbojkaški klub Split

Sezona 2010/2011.

Velika godina u klubu ispisana zlatnim slovima. Mnogo se dobrih stvari posložilo, klub se pojačao, za OK Split igraju: Pero Križanović, Andrija Polić, Josip Klarić, a tu je i prvi internacionalac – Leandro dos Santos Pires ( BRA ). Igra se kup i piše se povijest: osmina finala, Split gubi kući 1:3 od OK Rijeke, no pobjeđuje u gostima 3:0 i tako prolazi u 1/4 finala. Po prvi put Split ugošćuje zagrebačku Mladost, pune tribine, utakmica za pamćenje. Pobjeda 3:2. Nezaboravno. No u uzvratu nije bilo snage, Mladost ide u polufinale, zasluženo. Kraj je sezone, prvi smo u 1B ligi. Konačno, prva A liga, mjesto gdje Split i pripada.

Odbojkaški klub Split